SAĞ BANNER

Hastanemiz Uyku Tanı ve Tedavi Merkezi Akredite oldu.

Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 11:08 | Okunma Sayısı: 487

Hastanemiz 4 yataklı “Uyku Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi” Uyku Derneği (UYKUDER) tarafından akredite edildi.

24 Ocak 2011 tarihinde Prof. Dr. Handan İNÖNÜ KÖSEOĞLU tarafından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde kurulan ‘‘Uyku Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’’, Uyku Derneği Akreditasyon Kurulu tarafından 28.07.2021 tarihinde yapılan değerlendirmenin ardından, uluslararası kriterler göz önünde bulundurularak akreditasyon sertifikası aldı. Hastalarımızın uyku problemlerine çözüm bulmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla kurulan ve 10 yıldır Tokat ve çevre illerden gelen hastalara hizmet veren merkezimizde, bugüne kadar 4680 hastaya uyku testi yapıldı. 2 yataklı olarak hizmete başlayan merkezimiz, son 3 yıldır 4 yataklı uyku sistemi ve gelişmiş teknik donanımı ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı  Başkanı ve merkezin sorumlusu Prof. Dr. Handan İNÖNÜ KÖSEOĞLU, uluslararası kriterlerde standartları karşılayarak eğitim laboratuvarı olarak akredite edilen Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavi Merkezinin, bundan sonraki dönemde hem hastalara şifa dağıtmaya devam edeceğini, hem de Uyku Tıbbına gönül veren meslektaşlarımızın eğitimlerine katkıda bulunacağını belirterek, merkezin kurulmasında ve geliştirilmesinde desteğini esirgemeyen yöneticilere teşekkürlerini iletti.