SAĞ BANNER

Haber Resmi

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 15:05 | Okunma Sayısı: 128

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Diyabet halk arasında bilinen adıylaşeker hastalığı en sık görülen kronik hastalıklardan biridir. Vücudumuzdakipankreas adlı organımızdan salgılanan insülin hormonunun eksikliği ya daetkisizliği nedeniyle oluşur ve yüksek kan şekeri ile seyreder. Yüksek kanşekeri başta böbrek yetmezliği ,görme kaybı olmak üzere bir çok organdahasarlara neden olur. Diyabetin tedavisinde diyabetin farkında olmak kan şekeridengesini sağlamak ve sağlık profesyonelleriyle tam bir işbirliği içinde olmakönemlidir.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü, her sene tüm dünyada, diyabetfarkındalığını artırmak amacıyla etkinliklerin düzenlendiği bir gündür.Hastanemiz de bu etkinlikler çerçevesinde poliklinik binasında stant kurarakhastalarımızın kan şeker ölçümlerini yapmış ve hastalarımıza diyabetle ilgilibilgilendirmeler yapmıştır.