Tokat’ta bulunmayan PET-BT Görüntüleme Cihazı Üniversite Hastanemize kazandırılarak hastaların hizmetine sunuldu. Ayrıca, Nükleer Tıp Uzmanımız da hasta kabulüne başladı.
Palyatif Bakım Merkezi Binası Nükleer Tıp Biriminde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf BEYAZIT, Av. Mustafa ARSLAN, Dt. Cüneyt ALDEMİR, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit KILIÇ ve Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan GÖKÇE katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu açıklamada 3 yıldır Tokat’ta PET cihazının olmadığını vatandaşların ise bu cihaz için başka illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. PET-BT Görüntüleme Cihazının 60 milyon lira maliyetle Üniversite hastanemize kazandırıldığını belirten Rektörümüz bu cihazın Türkiye’de sadece iki üniversitede bulunduğunu kaydetti. Rektörümüz, PET-BT Görüntüleme Cihazı sayesinde hastaların daha az miktarda radyoaktif maddeye maruz kalarak daha hızlı şekilde ve daha net bir şekilde sonuca ulaşacaklarını ifade etti. Üniversitemizin toplum yararına birçok faaliyeti olduğunu, Tokat’ın ve bölge insanının hayatına dokunan faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyleyen Rektörümüz cihazın Üniversitemize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Milletvekillerimize ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu. PET-BT Görüntüleme Cihazının şehrimize hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT yapmış olduğu açıklamada PET-BT cihazının özellikle kanser hastalıklarıyla ilgili konuda ileri teknolojiyi ifade ettiğini belirterek cihaz sayesinde hastaların Samsun, Ankara gibi illere gitmesine gerek kalmadığını söyledi. Cihazın son teknoloji ile donatıldığını belirten BEYAZIT, tüm hastalara şifa diledi. Tokat’ta kurulacak şehir hastanesinden de bahseden BEYAZIT, “Tokat’ta bizim için en önemli olan unsur hastalarımızın güvenliğini sağlamak, onların tedavilerine, şifalarına ulaşma noktasında gerekeni yapmaktır. Sağlık ordusuyla milletimizin emrinde hizmetlerimize devam etmenin gayret içerisindeyiz” dedi.
Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan GÖKÇE PET-BT Görüntüleme cihazı ile ilgili teknik bilgiler aktardı. GÖKÇE yaptığı açıklamada “Cihazın üzerinde 128 kesitli üstün özellikli bir tomografi ünitesi de bulunmaktadır. O nedenle, cihazımız hem kanser taraması yapmakta hem de tomografi çekebilmektedir. Cihaz iki üniteden oluşmaktadır. Hastalarımızın hem BT’si çekilebilmekte hem de PET taraması aynı anda yapılabilmektir. Dijital olması nedeniyle hastalara daha kısa sürede hizmet verilmektedir. Eski kuşak cihazlarda tarama süresi 20 dakika sürerken bu cihazda 13 ile 14 dakikada taramalar bitmektedir. Aynı zamanda cihazın yüksek çözünürlüklü olması nedeniyle daha az dozla, daha az ilaçla, daha az radyasyonla hastalarımıza çekim yapılabilmektedir. Üniversitemize, üstün özellikleri olan bir cihazı kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.